// Povel Ramel-sällskapet

Kallelse till digitalt årsmöte 17/4 kl. 13.00

 

BildArsmote1903161

 

Hej alla medlemmar! Glöm inte vårt årsmöte i POVEL RAMEL-SÄLLSKAPET. Det äger rum digitalt via Zoom på lördag den 17 april klockan 13.00.

 

Naturligtvis är det tråkigt att vi inte kan träffas och ha alla kringaktiviteter som vi brukar, men vi håller tummarna för att situationen ska vara mer normal igen nästa år.

 

Under Om sällskapet / Medlemsinloggning hittar du Dagordningen, Valberedningens förslag inför årsmötet samt Verksamhetsberättelsen för år 2020.

 

Skulle du har missat att anmäla dig hör av dig via mail till info@povelramelsallskapet.se.

 

En länk till mötet och instruktioner för hur man ska göra för att delta kommer därefter att skickas via mail till alla anmälda i slutet av denna vecka. Väl mött på ett annorlunda årsmöte!

 

 

 

 

Povels Naturbarn - Passa på: Njut av Povelmusik

 

BildPovelsNasturbarnNotholmenStor

Mikael Ramel, Lotta Ramel och Backa Hans Eriksson (Foto:Maria Blom)

 

Två av de mest självklara Povelkännarna, dottern Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria, om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa. Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har. 

 

Passa på när de tre Naturbarnen framträder, eller kontakta dem för bokning. Läs mer om dem på deras hemsida HÄR!  Eller studera deras spelplan på Povel Ramel-sällskapets hemsida HÄR!

 

 

 

//