Povel mitt i sta'n

 

Hej alla medlemmar i Povel Ramel-sällskapet och alla andra som diggar Povel!

 

Som många av er vet har styrelsen för Povel Ramel-sällskapet jobbat i många år med att få till en staty över Povel någonstans i Stockholm. Den plats som vi tycker lämpar sig allra bäst är Brunkebergstorg mitt i Stockholm, där Povel uppträdde under många år på Idéonteatern. För många Stockholmare har platsen under senare decennier förändrats från en oas till ett finansbolagstorg utan större charm. Men nu genomför Stockholms stad och fastighetsägarna runt torget ett omdaningsarbete, som förhoppningsvis ska ge nytt liv åt torget.

 

Stockholms stad är med på noterna och upplåter plats och platta för en staty, men det är vi som måste finansiera själva statyn. Vi har engagerat en konstnär som har konkreta idéer. Det mesta talar för att det blir en porträttlik skapelse i brons med Povel vid pianot, allt i naturlig storlek.

 

Att göra en staty kostar mycket pengar, framför allt för själva gjutningen. Vi kommer att anlita en inhemsk leverantör som arbetar seriöst tillsammans med oss under hela processen.

 

Vi tror att cirka fyra miljoner kronor kommer att räcka och vi har nu startat en insamlingsstiftelse med intressenter från Sällskapet, familjen Ramel och näringslivet. Ekonomin för insamlingen till statyn är helt frikopplad från Sällskapets ekonomi, och ändamålet är endast att samla in pengar till statyn och dess förvaltning.

 

Vi kommer förstås att vända oss även till företag som vill sponsra statyn, men framför allt är vi säkra på att många medlemmar i Sällskapet och många andra Povel-älskare vill bidra. Enstaka medlemmar har faktiskt redan kommit med sina bidrag, några med 10.000 kr och andra med lägre belopp.

 

Varmt välkommen med ditt bidrag! Sätt in det på bankgiro nr 5155-5571. Mottagare är Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn.


Vänliga hälsningar från

Mats Bodin

ordförande för styrelsen i Insamlingsstiftelsen Povel Ramel-statyn

Anders Eldeman

ordförande för styrelsen i Povel Ramel-sällskapet

 

 

Missa inte Funny boy, Semestersångarna, Dax igen, Cabaret Canalhumorn, Semlons gröna dalar m.m. på SVT Öppet arkiv

 

I Svt Öppet arkiv ligger Povel-föreställningarna "Funny boy", "Semestersångarna" och "Dax igen". Dessa kan ses tills vidare. Du kan även kika på Povels och Hasses "Cabaret Canalhumorn" från TV:s kanalklyvning, 1969 samt på TV-serien "Semlons gröna dalar" från 1977. Båda dessa kan ses tills vidare.

 

Därutöver finns annat Povelrelaterat hämtat från diverse TV-program. Kolla på Webben!

 

 

Veckans sångtexter: "APELSINIEN" och "STILIGA NIKLASSON". Inlagd sketch: "55:AN OLGA"

 

Vecka 7-2019 tillkommer sångtexterna till APELSINIEN, från en skolrevy 1936 och STILIGA NIKLASSON, från revyn "Ryck mej i snöret", 1964. Dessutom tillkommer sketchen 55:AN OLGA, även från revyn "Ryck mej i snöret", 1964.